×

Barnutställningar.nu är ett samarbete mellan Tor Svae Torsk. Prod. AB, Roger Josefsson L-ART samt Klara Svae Barnkulturproduktion

med syfte att producera turnerande barnutställningar för alla bibliotek och museer runt om i landet.

Vår ambition är att åstadkomma spännande lek och lärautställningar relaterade till de mest intressanta svenska barnboksförfattarna.

I dagsläget förfogar vi över 7 stycken utställningar: Allemansland , Lasse majacirkusmysteriet, Vems lilla mössa flyger, Alfons Åberg, Frech wild und wunderbar, Dino deluxe och Hemma hos Plupp.

 

Under våren 2016 producerade vi i samarbete med Svenska ambassaden i Berlin, den stora barnutställningen Frech wild und wunderbar

Nio svenska barnboksförfattare är representerade i utställningen; Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Sven Nordqvist, Ulf Nilsson, Jujja Wieslander, Martin Widmark, Stina Wirsén, Pernilla Stalfelt och Maria Jönsson.

Utställningen pågick till och med 30 juni 2016 och har därefter turnerar runt på olika platser i Tyskland under 2017 och  2018. Vi kommer att få hem utställningen under hösten 2018 och avser att då anpassa eller förändra den för turné även här i Sverige.

Barbro Lindgrens utställningen Loranga och Dartanjang kommer att få en permanent placering i ett nytt Barbro Lindgrenhus i anslutning till Ölands Museum i Himmelsberga. Öppningsdatum är ännu inte bestämt.

Utställningen producerades ursprungligen för Dunkers Kulturhus i Helsingborg i regi av Tor Svae.

Vi hade inför år 2017 några favoriter som vi väldigt gärna ville realisera.
Lasse-Maja av Martin Widmark och Helena Willis och Alfons Åberg av Gunilla Bergström.

Båda dessa utställningar är nu på turné och dessutom har ytterligare 2 utställningar tillkommit under våren 2018,

Dino deluxe och Hemma hos Plupp.

Både Dino deluxe och Hemma hos Plupp visades på Bok och biblioteksmässan i Göteborg i 27-30 sept 2018 och har därefter blivit bokningsbara.

LasseMaja har producerats  i samarbete med Bonnier Carlsen, Martin Widmark och Helena Willis.

Alfons Åberg har producerats i samarbete med Rabén och Sjögren, Gunilla Bergström och Bokmakarna. AB

Dino deluxe har producerats i samarbete med Bonnier Carlsen och Sarah Sheppard.

Hemma hos Plupp har producerats i samarbete med bokförlaget Opal.