×

Barnutställningar.nu är ett samarbete mellan Tor Svae Torsk. Prod. AB, Roger Josefsson L-ART samt Klara Svae Barnkulturproduktion med syfte att producera turnerande barnutställningar för alla bibliotek och museer runt om i landet.

Vår ambition är att åstadkomma spännande lek och lärautställningar relaterade till de mest intressanta svenska barnboksförfattarna.

I dagsläget förfogar vi över 7 stycken utställningar: Allemansland , Lasse maja & cirkusmysteriet, Vems lilla mössa flyger, Alfons Åberg, Dino deluxeHemma hos Plupp och Bok&Lek.

Under våren 2016 producerade vi i samarbete med Svenska ambassaden i Berlin, den stora barnutställningen Frech wild und wunderbar

Nio svenska barnboksförfattare är representerade i utställningen; Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Sven Nordqvist, Ulf Nilsson, Jujja Wieslander, Martin Widmark, Stina Wirsén, Pernilla Stalfelt och Maria Jönsson.

Utställningen pågick till och med 30 juni 2016 och har därefter turnerar runt på olika platser i Tyskland under 2017 och  2018. Utställningen är sedan hösten 2018 tillbaka hos oss och har genomgått en del förändringar för anpassning till en turnéverksamhet här och samtidigt bytt namn till Bok & lek. Turnéklar från hösten 2019.

Vi hade inför år 2017 några favoriter som vi väldigt gärna ville realisera.
Lasse-Maja av Martin Widmark och Helena Willis och Alfons Åberg av Gunilla Bergström.

Båda dessa utställningar är nu på turné och dessutom har ytterligare 2 utställningar tillkommit under våren 2018,

Dino deluxe och Hemma hos Plupp.

Både Dino deluxe och Hemma hos Plupp visades på Bok och biblioteksmässan i Göteborg i 27-30 sept 2018 och har därefter blivit bokningsbara.

LasseMaja har producerats  i samarbete med Bonnier Carlsen, Martin Widmark och Helena Willis.

Alfons Åberg har producerats i samarbete med Rabén och Sjögren, Gunilla Bergström och Bokmakarna. AB

Dino deluxe har producerats i samarbete med Bonnier Carlsen och Sarah Sheppard.

Hemma hos Plupp har producerats i samarbete med bokförlaget Opal.

Under 2020 producerade vi i samarbete med Skara kommun en permanent temautställning för Skara gamla bibliotek.

Bokäventyret som är dess namn är knutet till Sveriges äldsta bok från mitten av 1200-talet och som finns placerad i monter på biblioteket som dessutom är ett stort forskningsbibliotek. Planerad invigning någon gång under våren 2021 beroende på Coronaläget. Bilder från utställningen kan ses under fliken permanenta utställningar.