Allemansland

En utställning om Lennart Hellsings halsbrytande universum

Allemansland är en utställning för alla ordälskare med miljöer och dikter från Lennart Hellsing och Paul Ströyers gemensamma produktion.

Besök staden Annorlunda, möt kaptenerna på sjörövarskeppet, och träffa herr Gurka och de andra grönsakerna. I Bagar Bengtssons krokan kan du krypa in och läsa en god bok. Sammanlagt finns 8 uppbyggda stationer och ett tjugotal verser med tillhörande figurer.

Text: Lennart Hellsing
Bild: Poul Ströyer
Scenografi: Tor Svae
Tillverkning: Tor Svae, Roger Josefsson

Målgrupp: Från 5 år och uppåt. Passar speciellt bra för barngrupper från F-klass, åk 1 och 2. Ett inspirationsmaterial med skriv, rim och bild-lekar för barn i olika åldrar medföljer.

Allemansland på Kulturhuset i Halmstad

Barnutställningen Allemansland byggdes ursprungligen till Rum för barn på Kulturhuset i Stockholm och har därefter turnerat på ett antal bibliotek och kulturhus runt om i landet. Från och med 2013 övertog Tor Svae Torsk Prod AB och Roger Josefsson L-ART utställningen i och med att Kulturhuset/Stadsteatern avvecklade verksamheten.

Utställningsyta: Utställningen kräver en yta om ca: 60-70 kvm med normal takhöjd, förutom ovanför krokanen och sjörövarskeppet, där det behövs 3.20. Därtill är det önskvärt med en fri vägg i anslutning till utställningen om ca: 3 m bredd x 3.20 i takhöjd med möjlighet till att skruva fast ett fäste för den rörliga gardin som Krakel Spektakel och Kusin Vitamin gungar i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ladda ner foldern
Ladda ner pedagogiskt material

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *